Σοκολατένιο κέικ

Απόλυτος πειρασμός!
Το έφτιαξα για τα γενέθλια της κόρης μου γιατί όλοι ξέρουμε τι είδους γλυκά της αρέσουν – σοκολάτα, φυσικά! Βυθιστείτε στη μαγεία της σοκολάτας!

Υλικά :

1 κουπ και 4 κ.σ. (160 g) αλεύρι
200 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κουτ (200 γρ.) ζάχαρη (μπορεί να είναι και καστανή)
3 αυγά
6 κ.σ. (40 g) κακάο
1 κουτ άρωμα βανίλιας
1 ¼ κουτ. μπέικιν πάουντερ
150-200 γρ σοκολάτα κομμένη σε κύβους (μπορεί να είναι και γάλα)

Γλάσσο:
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
100 ml υγρή μαγειρική κρέμα

Εκτέλεση:

1 Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
2 Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο.
3 Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
4 Βάλτε το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Μπορείτε να το ζεστάνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά προσέξτε
να μην το λιώσετε.
5 Προσθέστε τη ζάχαρη.
6 Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
7 Θα πρέπει να πάρετε μια λεπτή κρέμα.
8 Προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
9 Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα.

10 Ανακατέψτε καλά. Προσθέτουμε το επόμενο αφού απορροφηθεί καλά το προηγούμενο.
11 Θα πρέπει να πάρετε μια λεία πάστα. Εάν το λάδι παραμένει σε μικρά κομμάτια, αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί.
12 Αρχίζουμε να προσθέτουμε από το μείγμα κακάο-αλεύρου.
13 Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι και να έχουμε ένα ωραίο παχύρρευστο μείγμα για κέικ.
14 Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Χρησιμοποίησα ένα μείγμα γάλακτος και μαύρης σοκολάτας.
15 Ανακατέψτε καλά.

16 Αδειάζουμε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
17 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς περίπου (χωρίς ανεμιστήρα) για περίπου 50 λεπτά.
Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο, ελέγξτε με ένα ξύλινο σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Μετά από περίπου 15 λεπτά, αφαιρέστε από την φόρμα και αφαιρέστε το χαρτί για να μην μουσκέψει καθώς κρυώνει.
18 Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, προσέχοντας να μην βράσει.

19 Βγάζουμε το μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
20 Αφήνουμε για περίπου 2-3 ​​λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια σοκολάτας.
21 Τοποθετούμε το κέικ σε ένα μεγάλο πιάτο ή δίσκο και απλώνουμε από πάνω το γλάσσο.
22 Αφήνουμε να κρυώσει. Το γλάσο παραμένει απαλό και μπορεί να κοπεί ελεύθερα.
23 Αφού κρυώσει τελείως το κέικ, σερβίρουμε σε μακρόστενη πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.

Καλή Απόλαυση! 🙂

ΠΗΓΗ: annieandjeff

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα γιαουρτιού…Νόστιμο και εύκολο ακόμα και για αρχάριους.
Επόμενο άρθροΧωριάτικο Στιφάδο Κοτόπουλο