Σοκολατένιο μανταλάτο φουντουκιού

Υλικά για φόρμα 1 κιλού:

200 γρ μαύρη σοκολάτα
500 γρ σοκολάτα γάλακτος
400 γρ νουτέλα
150 γρ φουντούκια

Πώς να φτιάξετε το μαντολάτο με νουτέλα

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε τη σοκολάτα σε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα,
παίρνετε τη φόρμα πίσω και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, απλώνοντας περισσότερη σοκολάτα όπου βλέπετε ότι είναι πιο αραιή.
Με αυτό τον τρόπο το πάχος είναι ομοιόμορφο (προσέξτε λίγο περισσότερο τις άκρες, βάλτε πιο για να μην κινδυνεύσει να σπάσει όταν τραβάτε το μαντολάτο
από το καλούπι)

Τώρα λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί
Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη Nutella και ανακατεύουμε.
Τώρα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε
Ρίξτε την κρέμα σοκολάτας στη φόρμα προσέχοντας να μην είναι πολύ ζεστή, διαφορετικά κινδυνεύετε να λιώσετε την επικάλυψη σοκολάτας.

Βάζουμε το μαντολάτο με τη Nutella στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Τώρα το ξεκολάτε τις άκρες γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι για να περάσει ο αέρας ανάμεσα στη φόρμα και τη σοκολάτα και να δημιουργήσετε ένα διάκενο αέρα
απαραίτητο για να μπορέσετε να ξεκολλήσετε το μαντολάτο από τη φόρμα.
Αναποδογυρίζουμε το μαντολάτο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ:Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Tiramisu με γευση λεμονιού
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες