Σοκολατόπιτα

Συστατικά

Για την πρώτη ζύμη:
1 αυγό
100 γρ ζάχαρη
100 γρ μαργαρίνη
60 γρ αλεσμένα καβουρδισμένα φουντούκια
100 g αλεύρι σκληρό αλεύρι

Για τη δεύτερη ζύμη:
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
150 γρ μαργαρίνη
100 γρ σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 

Για το γλάσο:
60 γρ μαργαρίνη
100 γρ σοκολάτα
3 κουταλιές της σούπας γάλα

Παρασκευή

Για την πρώτη ζύμη:
1. Ανακατεύουμε το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη μαλακωμένη μαργαρίνη, τα αλεσμένα φουντούκια και το αλεύρι.
2. Περιχύνουμε με μαργαρίνη ένα μικρό ταψί (20×30 εκ.) και πασπαλίζουμε με αλεύρι, απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
3. Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Για τη δεύτερη ζύμη:
1. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη μαλακή μαργαρίνη, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρεγκα από τα ασπράδια.
2. Τοποθετούμε το δεύτερο μείγμα ζύμης πάνω στη μισοψημένη πρώτη ζύμη. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Για το γλάσο:
1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη σοκολάτα, με την προσθήκη γάλακτος, στον μπεν μαρι (αν θέλουμε μπορεί να είναι και σοκολάτα γάλακτος).
2. Όταν κρυώσει λίγο το γλάσο το περιχύνουμε με το κέικ.

Σερβίρισμα
Κόβουμε το κρύο κέικ και το σερβίρουμε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό ή με ένα ποτό.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΣτραπατσάδα όπως την έφαγα σε τούρκικο εστιατόριο (Μενεμέν)
Επόμενο άρθροΌταν θέλετε μπακλαβά και δεν έχετε χρόνο