Σουδάκια

Υλικά

Για τη ζύμη :
1 κουπα νερό
1/2 κουπα ηλιέλαιο
1 κουπα αλεύρι
3-4 αυγά
Κρέμα:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κρόκοι αυγού 
250 γρ. ζάχαρη
90 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά ολόκληρα
2 μπαστουνάκια φυσικής βανίλιας
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε το νερό με το λάδι να βράσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα μέχρι να πήξει (σε ​​χαμηλή φωτιά). Περιμένουμε να κρυώσει η ζύμη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιαχνουμε τα σουδάκια όπως στην φωτο


Ψήνουμε στους 200 ° για περίπου 20 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε
μέσα μια ελαφρώς ανοιχτή πόρτα.

Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε τα μπαστουνάκια βανίλιας και «ξύνουμε» τα σποράκια τους. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τα σποράκια βανίλιας μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τους κρόκους, τα ολόκληρα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με μια κουτάλα προσθέτουμε σταδιακά 3 κουταλιές από το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό), τη σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση και τα γεμίζετε με την κρύα γέμιση. Στόλισα με λιωμένη σοκολάτα ή ζαχαρη άχνη

Καλό Κυριακή!

 

Προηγούμενο άρθροΤέλεια λεμονόπιτα μαρέγκας!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά και παρμεζάνα