Σούπα Μινεστρόνε

Μινεστρόνε είναι μια ζεστή και σούπα με φρέσκα λαχανικά και όσπρια, τυπικά της ιταλικής κουζίνας που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο!
Αρωματικό, αχνιστό, υγρό μερικές φορές απαλό όταν συναντώνται τα κομμάτια! Ένα ανακουφιστικό ελαφρύ και χορτοφαγικό
φαγητό απαραίτητο για να το προετοιμάσετε στο σπίτι την περίοδο της νηστείας!

Συστατικά

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μπαστουνάκι σέλινο
2 καρότα
3 πατάτες
3 ψιλοκομμένες ντομάτες ή πελτέ
250 γρ λευκό κουνουπίδι
250 γρ αρακά
150 γρ φασόλια
2 κολοκυθάκια
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση
νερό για γεύση
Τριμμένο τυρί για γεύση (αν δεν νηστεύουμε)

Μέθοδος

Πρώτα από όλα, πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε τετράγωνα 1 εκ. συμπεριλαμβανομένου του κουνουπιδιού
σε μικρά μπουκετάκια και πιθανώς του μπρόκολου.
Εάν χρησιμοποιείτε φύλλα λαχανικών, κόψτε τα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
Στη συνέχεια σε μια δυνατή και μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 3 λεπτά
με 2 – 3 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά προσθέτουμε τα φασόλια, το κουνουπίδι και τις πατάτες ή όλα τα λαχανικά με
πιο σκληρή σύσταση: Τέλος το αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε τον αρακά, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες ή τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή πελτέ για γεύση, όλα τα
άλλα φυλλώδη ή μαλακά λαχανικά που έχετε επιλέξει.
Τέλος προσθέτουμε 6 – 7 ποτήρια βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα λαχανικά.
Σε αυτό το σημείο αφήστε το βρασιμο να αρχίσει, στη συνέχεια κλείστε το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε αργά
για 40-50 λεπτά.

Προσοχή, τα λαχανικά να μην διαλύονται αλλά να παραμείνουν ανέπαφα, καλά χρωματισμένα, ακόμα και ζουμερά.
Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν επίσης όλες τις θρεπτικές ιδιότητες.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό.
Αλατίζουμε μόνο στο τέλος του μαγειρέματος.
Η σούπα λαχανικών σας είναι έτοιμη.

ΠΗΓΗ: Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος: Η απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ
Επόμενο άρθροNηστίσιμα κρουασάν