Φανουρόπιτα

Υλικά:

300 γραμ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
200 γραμ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
200 γραμ. κρυσταλική ζάχαρη
500 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
100 γραμ.σταφίδες ξανθιές
1 σφηνάκι κονιάκ η άλλο λικέρ
1/2 κουτ. γλ.κανέλα σκόνη
1/2 κουτ. γλ.γαρύφαλο σκόνη.

Εκτέλεση:

1)Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα χοντροκομμένα καρύδια με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
3) Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε πρώτα το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
4)Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
5) Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,την κανέλα σε σκόνη,το γαρύφαλο σε σκόνη,τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6) Λαδώνουμε ένα ταψί αντικολλητικό (28 εκ.)και στον πάτο καλύπτουμε με λαδόκολλα
που την περνάμε με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο.
7) Ρίχνουμε τη ζύμη της φανουρόπιτας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
😎 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
9) Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της ελενης τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροCheesecake Oreo με μπισκότα
Επόμενο άρθροΡολάκια μοσχάρι με ζαμπόν και κρέμα μελιτζάνας…δεν θα βρείτε πουθενά την κρέμα αυτή