Σπαγγέτι με ξιφία, μελιτζάνες και πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα:

350 γρ ζυμαρικά
2 μελιτζάνες
1 κόκκινη πιπεριά
400 γραμμάρια ξιφία
10-15 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
50 ml λευκό κρασί
αποξηραμένη ρίγανη
φρέσκος βασιλικός
καυτερή πιπεριά
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο q.s.
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια με ξιφία, μελιτζάνες και πιπεριές καθαρίζοντας τις μελιτζάνες και κόβοντάς τες σε λωρίδες.
Τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο, αφήνοντάς τα να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους και τα εσωτερικά νήματα και τις κόβουμε σε κύβους. Τις τηγανίζουμε και αυτές σε ελαιόλαδο και τις
στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε τον ξιφία αφαιρώντας τη πετσα και τον κόβουμε σε κύβους.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τηγανίζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι.
Προσθέστε τον ξιφία κομμένο σε κύβους και ροδίστε τους ομοιόμορφα σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί και μετά προσθέτουμε
τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέστε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Αλατοπιπερώνουμε καλά όλα τα υλικά και στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και μια πρέζα ρίγανη.

Βράζετε τα μακαρόνια al dente σε αλατισμένο νερό που βράζει και αφού τα στραγγίσετε, τα αλατοπιπερώνετε με την έτοιμη σάλτσα από ξιφία, μελιτζάνες και πιπεριές.

Σερβίρουμε τα Μακαρόνια με Ξιφία, Μελιτζάνες και Πιπεριές ζεστά, συνοδεύοντάς τα με φρέσκο ​​βασιλικό.

Καλή Απόλαυση

Patrizia Corsini

Προηγούμενο άρθροΖουμερό χοιρινό με πατάτες και κάρυ στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΣτριφτός Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης