Σπαγγέτι με τηγανητά κολοκυθάκια

Συστατικά

– 350 γραμμάρια μακαρόνια
– 2 κολοκύθια
– τριμμένο παρμεζάνα
– μέντα
– βασιλικός
– μαϊντανό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– άλας
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

Πλύνετε δύο κολοκύθια κάτω από τρεχούμενο νερό, στεγνώστε τα καλά, αφαιρέστε τα άκρα και κόψτε τα σε φέτες που δεν είναι πολύ λεπτές και πιθανώς ίδιου πάχους.
Ψιλοκόψτε  ένα κλαδάκι μαϊντανό, ένα βασιλικό και ένα δυόσμο, με ένα μαχαίρι και τα αφήνετε στην άκρη.

Ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο κάτω μέρος ενός μεγάλου αντικολλητικού ταψιού με ψηλές πλευρές και σοτάρετε μία σκελίδα σκόρδου.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και τακτοποιήστε τα σε ένα στρώμα τη φορά τα κολοκυθάκια, τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην σκουραίνουν υπερβολικά και να τα γυρίσετε απαλά μερικές φορές για να αποκτήσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Καθώς μαγειρεύονται, στραγγίστε τα από την περίσσεια λαδιού και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο επενδεδυμένο με ένα φύλλο απορροφητικού χαρτιού κουζίνας και αλατίστε με μια πρέζα αλάτι.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε 350 γραμμάρια σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, στραγγίστε αλκοόλ, ρίξτε τα στο τηγάνι με το λάδι που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει πριν, προσθέστε ένα καλό μέρος των κολοκυθιών, μια κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα, δώστε ένα ελαφρύπασπάλισμα  φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού και ανακατεψτε  ελαφρά τα πάντα, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας νερό των ζυμαρικών που βράσαμε.
Στη συνέχεια, σερβίρετε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια που αφήσατε στην άκρη, και σερβίρετε με μία γενναιόδωρο πασπαλισμένη δόση τριμμένη παρμεζάνα και τον ήδη ψιλοκομένου μείγματος βασιλικού, μαϊντανού και μέντας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Ροδάκινου
Επόμενο άρθροΤο Κέικ που πάντα Πετυχαίνει