Σπιτικά Εκλεράκια

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό,
1/2 φλιτζάνι βουτυρο,
1 πρέζα αλάτι,
1 κσ ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
250 γρ. φλιτζάνι
5 αβγά

Κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
8 κρόκοι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ αλεύρι
Αρωμα βανίλιας
100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα πρώτα 3 υλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, όταν πάρει βράση.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε αλλά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι με τη μία, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει 3 λεπτά στη συνέχεια ενσωματώνουμε 5 αβγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βάζετε στο κορνέ ζύμη και τη τοποθετείτε σε λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφετε με κρόκο τα αφήνετε 20 λεπτά να σταθούν.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στην συνέχεια δεν τα βγάζετε τα αφήνετε αλλά 45 λεπτά στο φούρνο με λίγο ανοιχτή την πόρτα (βάζετε μια πετσέτα).

Για την κρεμα
Αφήνουμε το γάλα να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε τον κρόκο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο γάλα να αναμειχθεί
καλά. Mετά τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια. Βάζουμε μια μεμβράνη να εφαπτετε στην κρεμα και το αφήνουμε
να κρυώσει.
ΥΓ: Χρησιμοποίησα μόνο τα μισά υλικά για την κρέμα και ήταν τέλεια 😗

Κόβουμε τα εκλερ, τα γεμίζουμε με κρέμα, μπορούμε να βάλουμε τη σαντιγί και είναι ακόμα πιο νόστιμα.
Το γλάσο γίνεται λιώνοντας τη σοκολάτα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Συχνά λιώνω τη σοκολάτα χωρίς τίποτα άλλο για να βγει τόσο δυνατή η σοκολάτα όσο τα εκλέρ στα ζαχαροπλαστεία…

Για τη συναρμολόγηση
Παίρνετε το εκλέρ το κόβετε στη μέση και γεμίζετε με κρέμα.
Ύστερα το βουτάτε στο γλάσο από την επάνω μεριά!

Ευχαριστώ για την εκτίμησή σας, ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη και αυτή η συνταγή, φιλιά

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με πλιγούρι
Επόμενο άρθροΚέικ με σοκολάτα καραμέλας μα καρύδια