Σπιτική Πίτσα 4 τυριά

Υλικά

Ζύμη (οι ποσότητες είναι για 2 πίτσες)

1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
40 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας άλιωτη φυτίνη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει περίπου παίρνει 500 γραμμάρια

300γρ τριμμένο τυρί Γκουντα
300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
300γρ ενταμ
50g παρμεζάνα

Σάλτσα Ντομάτας

2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ποτήρι το χλιαρό γάλα και μετά τη ζάχαρη το αλάτι τη μαγιά και το μπεικιν… τα διαλύουμε καλά και τα αφήνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί η μάγια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φυτίνη και το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη μας μέχρι να μην
κολλάει στα χέρια και να γίνει μαλακή. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μία ώρα με μιάμιση ώρα να φουσκώσει να διπλασιαστεί.

για την σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε τις ντομάτες σ ένα μικρό τηγάνι.. ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να
βράσει μέχρι να πιει τα υγρά της περίπου 10 λεπτάκια και να πήξει. 

Συναρμολόγηση
Χωρίζετε την ζύμη σε 2 ισα μέρη και την απλώνετε με τα δάχτυλα στο ταψί (28χ38 εκ) .
Ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη και το απλώνουμε.
Από πάνω απλώνετε τα τριμμένα τυριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 25 λεπτά 

Είναι Υπέροχη δοκιμάστε την

 

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με τυρί στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΑπίθανο Τυρόψωμο με 2 τυριά