Κέικ Αμυγδάλου

Συστατικά:

180 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
60 γραμμάρια τριμμένη καρύδας ή αποξηραμένη καρύδα
1/4 κγ αλάτι
250 γραμμάρια ζάχαρης
4 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
175 γραμμάρια ανάλατο βουτύρου, λιωμένο και κρύο
2 κουταλιές νιφάδες αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180C.
Βουτυρώστε μία φόρμα κέικ 23-24cm και στρώστε την βάση και τις πλευρές με ένα χαρτί ψησίματος ή βουτυρώστε τη βάση και τις πλευρές καλά και αλευρώστε και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ προσθέστε αλεύρι αμυγδάλου, καρύδα, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με ένα χτυπητήρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την βανίλια μέχρι να αναμιχθούν σωστά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίξτε το μείγμα βουτύρου στο μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατέψτε τα μαζί. Το μείγμα θα είναι αρκετά χαλαρό.
Ρίξτε αυτό μέσα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
Διασκορπίστε τις νιφάδες αμυγδάλου στην κορυφή.
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά ή έως ότου το κέικ επενέρχετε όταν το πιέζετε απαλά.
Αφήστε το κέικ μέσα στην φόρμα να κρυώσει

Μόλις κρυώσει το κέικ, αναποδογυρίστε το  αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και αναποδογυρίστε το ξανά σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη , αν θέλετε.

ΠΗΓΗ:  savoryandsweetfood.com

Προηγούμενο άρθροΗ Ιταλική Πίτσα Μαργαρίτα φούρνου
Επόμενο άρθροΜπάρες βρώμης με βούτυρο και μαρμελάδα…πανεύκολες