Σφολιάτα με ζαχαρουχο γάλα

Ντελικάτα και απαλά κέικ από σφολιάτα και κρέμα με ζαχαρουχο γάλα, απλά λιώνουν στο στόμα!

Θα χρειαστείτε:

ζύμη σφολιάτας – 1 πακέτο (έχω 470 γρ.)
βούτυρο – 100 γρ.
Ζαχαρουχο γάλα – μισό κουτί
ξύσμα από 1 λεμόνι
καρύδι για γαρνίρισμα – για γεύση

Πώς να το φτιάξω:

1. Σε μια συσκευασία σφολιάτας υπάρχουν 2 τετράγωνα φύλλα, το καθένα από τα οποία ανοιγεται προς μία κατεύθυνση μέχρι να ληφθεί ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
2. Κόβουμε κάθε παραλληλόγραμμο σε 4 μέρη, παίρνοντας έτσι 8 φύλλα ζύμης.
3. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 15 λεπτά μέχρι να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.
4. Όσο κρυώνουν οι ψημένες στρώσεις, ετοιμάζουμε την κρέμα. Τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού σε ψιλό τρίφτη.
5. Συνδυάζουμε το βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, το ζαχαρουχο γάλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε.

6. Αλείφουμε τις στρώσεις της ζύμης με αυτή την κρέμα, κάθε φορά πιέζοντας λίγο προς τα κάτω.
7. Δεν αλείφουμε την τελευταία στρώση, πατάμε κάτω το μίνι κέικ με μια πρέσα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
8. Αφού συμπιεστεί το κέικ, αλείφουμε την επάνω στρώση και τα πλαϊνά με κρέμα και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για εμποτισμό.
9. Διακοσμουμε καθε κομματι που κοβουμε με ένα καρυδι

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Арсений Македонов

Προηγούμενο άρθροΑλφαχόρες (Alfajores) με καραμελωμένο ζαχαρούχο
Επόμενο άρθροΕύκολο και γρήγορο Πεϊνιρλί