Συστατικά
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα πράσα μόνο τα λευκά και πολύ τρυφερά πράσινα μέρη, πλυμένα και χοντροκομμένα (2 φλιτζάνια)
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένα σκελίδες σκόρδου
450 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
450 γρ. Ελληνικό ανθότιρο ή φρέσκο ​​τυρί ricotta
3 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκουτσι κομμένες στην μέση
1 φύλλο για πίτα ξεπαγωμένο στο ψυγείο

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα πράσα και το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε σπανάκι και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαζέψει και να μαλακώσει. Προσθέστε τις ελιές. Βγάλτε το από την φωτιά. Ρίξτε το αλατοπίπερο για  τη γεύση
Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το τυρί με 2 αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το μείγμα λαχανικών μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
Ξετυλίξτε το φύλλο σε μια καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη ανοίξτε το λίγο, έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερο από την περιφέρεια της φόρμας για τάρτα που θα χρησιμοποιείσετε. Καλύψτε την φόρμα τάρτας με χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη στην φόρμα. Γεμίστε την τάρτα με το μίγμα σπανάκι. Μαζέψτε την περίσσεια ζύμης  γύρω από την περιφέρεια της φόρμας για να σχηματίσουν ένα χείλος. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο αυγό και βουρτσίστε το ακάλυπτο τμήμα από την γέμιση.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει ψυθεί. Βγάλτε  από το φούρνο και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Με ευγνωμοσύνη στην

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Βανίλιας
Επόμενο άρθροΦασολάκια με σάλτσα ντομάτας και Φέτα