Τάρτα σοκολάτας 

Υλικά

Βάση:

Μπισκότα 150 γρ
150 γρ μπισκότα κακάο
150 γρ βούτυρο

Γκανάς:
300 γρ σοκολάτα γάλακτος
200 ml. κρέμα γάλακτος (με πολλά λιπαρά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα -όπως ακριβώς ετοιμάζουμε και αυτή για το cheesecake- σπάμε τα μπισκότα σε τρίμματα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθετε το έτοιμο μείγμα ως βάση σε μια σανίδα – σε φόρμα με πάτο που πέφτει και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (αλλά όχι βράζοντας) και λιώνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε τη γκανάς σοκολάτας στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να κρυώσει καλά.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ξηρους καρπούς τριμμένους, αλλά προσωπικά προτιμώ την αγνή γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://www.vkusniterecepti.com/

Προηγούμενο άρθροΦανουρόπιτα
Επόμενο άρθροΠίτα με λάχανο τουρσί (ξινολάχανο) στο τηγάνι