Ταμπουλέ

Υλικά

1 φλιτζάνι άψητο πληγουρι
3 ματσάκια φρέσκο ​​μαϊντανό (αφαιρέθηκαν οι σκληροί μίσχοι (περίπου 3-4 φλιτζάνια όταν τεμαχιστούν))
1 μάτσο φρέσκο ​​δυόσμο (αφαιρούνται οι σκληροί μίσχοι (περίπου 1/2 φλιτζάνι όταν τεμαχιστεί))
1/2 φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες)
2 ντομάτες (με πυρήνα, σπόρους και ψιλοκομμένους)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (συν περισσότερο για γεύση)
αλάτι + πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάστε το πληγούρι. Ξεκινήστε βυθίζοντας το πληγούρι σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου για περισσότερη γεύση). Αφήστε το πληγουρι να μουλιάσει για περίπου 15-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε μέσα από ένα στραγγιστίρι λεπτού πλέγματος, πιέζοντας απαλά το πληγουρι με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπο υγρό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάστε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Κόψτε τα χοντρά στελέχη από κάθε μάτσο μαϊντανό και δυόσμο. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι σεφ, ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα μικρότερα στελέχη και φύλλα σε μικρά κομμάτια (ψιλοκόψτε). Καθώς αυτό μπορεί να είναι κάπως χρονοβόρο, μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε τον μαϊντανό και τον δυόσμο σας σε ένα μπλεντερ, 1-μάτσο τη φορά. Φροντίστε, ωστόσο, να μην κάνετε υπερβολική επεξεργασία σε πάστα.

Μεταφέρετε κάθε μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Συνδυάστε τα συστατικά της σαλάτας. Στο μπολ γεμάτο με ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, και το μουλιασμένο και κρύο πληγουρι πράσινα κρεμμύδια και ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ετοιμάστε το “dressing”. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού, όσο απαιτείται.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα Καρπούζι…δεν έτυχε πέτυχε
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με ντομάτα και τυρί στο φούρνο