Ταρτα λεμονιού με ανθότυρο

Υλικά για φόρμα διαμέτρου 26 εκ

Για τη ζύμη :
500 γρ αλεύρι
250 γρ ζάχαρη
5 κρόκοι
200 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 φλούδα λεμονιού τριμμένη

Για την κρέμα λεμονιού:
400 ml φρέσκο ​​πλήρες γάλα
100 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι
40 γραμμάρια κορν φλαουερ
2 τριμμένες φλούδες λεμονιού + τον φιλτραρισμένο χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
20 γρ βούτυρο

Συνδυάστε με την κρέμα λεμονιού:
250 γρ ανθοτυρο
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό

Για βούρτσισμα και φινίρισμα:
1 αυγό
ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

για την Ζύμη:

Τριβετε το αλεύρι και το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, δουλεύοντας λίγο τη ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες

Κρέμα λεμονιού:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και το αφήνουμε σχεδόν να βράσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε τη βανίλια και το κορν φλαουερ ενώ συνεχίζουμε
το ανακάτεμα. ρίχνουμε το πολύ ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει,
εκτός φωτιάς προσθέτουμε το ξυσμα και το βούτυρο και τέλος το χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και ενσωματώνουμε. Προσθέστε στην κρέμα λεμονιού όταν κρυώσει.

Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε πάχος 4/5 mm, στρώνουμε τη φόρμα, κολλάμε, ισοπεδώνουμε την άκρη και τρυπάμε τον πάτο.
Ρίξτε την κρέμα απο πάνω, την υπόλοιπη ζύμη και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. Τοποθετήστε τις λωρίδες στη ζύμη σχηματίζοντας ένα πυκνό πλέγμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, αλείφουμε τις λωρίδες με αυγό και
ψήνουμε για 30/35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Anna Salomone

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά Κατιμέρια από την Κω
Επόμενο άρθροΠίτα γυριστή