Κυμαδοπιτάκια με μπέικον

Συστατικά

Οποιαδήποτε ετοιμη ζύμη ή φτιάξτε νέα ζύμη (δείτε τη συνταγή παρακάτω)
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Σάλτσα για μακαρόνια
Κομματάκια μπέικον (αν σας αρέσουν)
Αλάτι/Πιπέρι για γεύση
Αυγό, χτυπημένο

Οδηγίες

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, κοβουμε ένα κομμάτι ζυμης κάνοντας περίπου ένα οβάλ 13 εκ.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε κιμα, σοτάρουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Προσθέστε σκόρδο κομμένο σε κύβους και μερικές κουταλιές της σούπας από την αγαπημένη σας σάλτσα ζυμαρικών και κομμάτια μπέικον. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Τοποθετήστε μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση που φτιάξατε στη μέση της ζύμης.
Πατήστε το πιτακι για να κλείσει καλά. Χρησιμοποιήστε λίγο νερό για να σφραγίσετε, εάν χρειάζεται.
Τοποθετούμε σε ταψι στρωμένη με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίστε με ρίγανη, ξερό μαϊντανό ή τα αγαπημένα σας βότανα. (προαιρετικά)
Αφήστε το πιτακι να φουσκώσει για 10 με 15 λεπτά ενώ προθερμαίνετε τον φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά. Κρίνετε από το χρώμα.

Καλή Απόλαυση

ΕΥΚΟΛΗ συνταγή ζύμης για κιμαδοπιτακια:

1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (θερμασμένο στους περίπου 40 βαθμούς )
1 (8 gr) συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο χρειάζεται
½ κουταλάκι του γλυκού λάδι, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Συνδυάστε το ζεστό γάλα και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε να καθίσει μέχρι να αφρίσει και να αφρατέψει, περίπου 10 λεπτά.
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το βούτυρο.
Προσθέστε σχεδόν όλο το αλεύρι, κρατωντας μια μικρή ποσότητα σε περίπτωση που η ζύμη στεγνώσει πολύ.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα και να μην κολλάει στο μπολ.
Αλείφουμε το μπολ με λίγες σταγόνες λάδι και ξαναβάζουμε τη ζύμη μέσα.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

 

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΕξαιρετική εναλλακτική για τα μπιφτέκια