Δείτε Επίσης: Μπισκοτάκια ζάχαρης κρακελέ | Ένα γρήγορο και εύκολο μπισκοτογλυκό καρύδας

Μπισκοτάκια Βουτύρου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

125g βούτυρο, μαλακό
3/4 φλιτζάνι (115g) απλό αλεύρι
1/4 φλιτζάνι (45g) άχνη ζάχαρης
1/3 φλιτζάνι (50g) κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη Γιώτης
60g βούτυρο, μαλακό, επιπλέον
2/3 φλιτζάνι (11O γρ) μείγμα ζάχαρης άχνης, επιπλέον
2 κουταλάκια του γλυκού φλούδα-λωρίδες λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να κτυπήσετε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και σκόνη κρέμα σκόνη και χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Βήμα 2 Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πλάσετε ένα κουταλάκι της ζύμης σε μπάλες.
Τοποθετήστε τις μπάλες σε απόσταση 3 εκατοστών στο ταψί. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι βυθισμένο στην ζάχαρη άχνη και ισιώστε απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, γυρνώντας τους δίσκους στη μέση του ψησίματος, για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε για 30 λεπτά να κρυώσει.
Βήμα 3 Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να κτυπήσετε το επιπλέον βούτυρο και ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι ελαφριά και χνουδωτή. Πρόσθεσε την φλούδα λεμονιού και το χυμό και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν.
Απλώστε το μείγμα βουτύρου στην επίπεδη πλευρά από τα μισά μπισκότα και κάντε σάντουιτς μαζί υπόλοιπα μπισκότα

Δείτε Επίσης: Μπισκοτάκια ζάχαρης κρακελέ | Ένα γρήγορο και εύκολο μπισκοτογλυκό καρύδας

ΠΗΓΗ: Maria Ananiadis

Προηγούμενο άρθροΚλασικό μωσαϊκό με μπισκότα πτι-μπερ και κακάο
Επόμενο άρθροΕύκολο Επιδόρπιο Καραμέλας με κρέμα