Συστατικά:

Ζύμη:

250 ml μπύρας
250 ml λάδι
2 κουταλιές ζάχαρης
100 γραμμάρια σιμιγδαλιού
700 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι baking powder (10g)

Σιρόπι:

700 ml νερού
800 g ζάχαρης

Γέμιση:
καρύδια, αμύγδαλα

Παρασκευή:

Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά για τη ζύμη.
Για να σχηματίσετε τις μπάλες, πάρτε μια μικρή ζύμη, απλώστε την στο χέρι σας, βάλτε ένα καρύδι στη μέση και κλείστε το και σχηματίστε μια μπάλα και πιέστε το λίγο.
Βάλτε στην σειρά τα μπισκότα σε ένα ταψάκι πάνω σε χαρτι ψησίματος.

 
Βάλτε για να τα ψήνστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα cookies και να πάρουν χρώμα.
Προετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας ζάχαρη και νερό για 15 λεπτά. Θα πρέπει να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
Πάνω σα κρύα μπισκότα χύνεται το ζεστό σιρόπι.
Αφού απορροφούν το σιρόπι, τα πασπαλίζουμε ή τα βυθίζουμε σε αλεσμένα καρύδια και αμύγδαλα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη συνταγή να φτιάξετε ΚΕΜΠΑΠ
Επόμενο άρθροΓεμιστά μπισκότα με βελούδινη κρέμα…