Τηγανητός τραγανός μπακαλιάρος  με κουρκούτι τραγανό

Υλικά

1000 γρ. μπακαλιάρο κατά προτίμηση Ισλανδίας

Κουρκούτι

500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 ml Σουρωτή ανθρακούχο νερό κρύο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο επιμελώς κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρύνουμε το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος.Τον κόβουμε μερίδες.
Μετά τον βάζουμε με το δέρμα προς τα πάνω σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό όπου τον αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες και μέχρι 36 ώρες ανάλογα με την ποσότητα και το πόσο παστωμένος είναι.
Φροντίζουμε ο μπακαλιάρος να είναι βυθισμένος μέσα στο νερό.Ανά 4-6 ώρες ή όσο πιο συχνά μπορούμε γέρνουμε τη λεκάνη προσεχτικά, αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε με φρέσκο νερό.
Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ τη σουρωτή και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι λίγο -λίγο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγη ακόμα σουρωτή.

Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μια-δυο ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο και κάνουμε την ψίχα μπουκίτσες.
Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

Με το σύρμα ανακατεύουμε άλλη μια φορά το κρύο κουρκούτι και βουτάμε μέσα τις μπουκίτσες του μπακαλιάρου.
Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο.Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΑυγά ποσέ στο τηγάνι με λάδι πάπρικας και φέτα
Επόμενο άρθροΜπισκοτότουρτα Σοκολάτας