Τιμπάλ μελιντζάνας

Υλικά

7 μεγάλες μελιτζάνες μακρόστενες
300 γρ. Μακαρόνια ριγκατόνι
2 μικρά κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
350 ml χυμό ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
150 γρ.κιτρινα τυριά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιντζάνες , τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. Όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους, τις ξεπλένεις με άφθονο νερό, τις στραγγίζεις καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνεις να στραγγίξουν ξανά και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεστάνει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε στη συνέχεια το φινόκιο και τα κολοκυθάκια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και παραμείνει το λάδι ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά. Όταν απορροφηθεί και το ελαιόλαδο σβήνεις με το κρασί, ανακατεύεις να εξατμιστεί και ρίχνεις μέσα το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσουν τα μακαρόνια μέχρι απορροφηθεί η σάλτσα και παραμείνει μία σφιχτή γέμιση.

Πάρε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και σκεπασε το εσωτερικό της με τις φέτες μελιτζάνας και στα πλαϊνά τις τοποθέτησε κάθετα με τις κορυφές τους να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειασε τα μακαρόνια και πίεσε με μία σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. Μόλις ολοκληρώσεις γύρισε προς τα μέσα τις άκρες από τις μελιτζάνες 

Προσθεσε το κίτρινο τυρί.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Βγάέ από το φούρνο, άφησε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά γυρνώντας ανάποδα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗΘεογνωστου Φροσω
Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με μπεσαμελ και τυρι…είναι υπέροχη, νόστιμη κ αφρατη
Επόμενο άρθροΤα πιο μαλακά παξιμαδάκια για το καφέ σας…με καρύδια ξύσμα πορτοκάλι και λίγο κακάο