Τορτίγια με ζαμπόν ντομάτα τυρί…

Ενα υπέροχο μεξικάνικο πιάτο για το οποίο είναι σημαντικό να έχουμε πολύ λιωμένο τυρί και μπορείτε να συνδυάσετε και μ άλλα συστατικά ανάλογα με το γούστο σας. Προετοιμάζεται πολύ γρήγορα …

Υλικά:

4 τορτίγιες με διάμετρο 20 cm
4 μεγάλα αυγά
100 γρ. Καπνιστό ζαμπον
100 γραμμάρια ντομάτας
1 καυτή πιπεριά
250 γραμμάρια τυριού (γκούντα, edam…)
αλάτι και αλεσμένο πιπέρι
βούτυρο

Παρασκευή:

1. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Χωρίστε σε δύο ίσα μέρη (ρίξτε σε μικρότερα μπολ). Χωρίστε στην μέση. Κόψτε την ντομάτα σε λεπτούς κύκλους, καθώς και την πιπεριά . Τρίψτε το τυρί και χωρίστε το σε τρία μέρη.
2. Για να προετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστείτε ένα τηγάνι με αντικολλητικό πάτο 22 cm (το μέγεθος δίνεται για το κάτω μέρος του τηγανιού). Καλύψτε το κάτω μέρος του τηγανιου και τις πλευρες σε υψος 2 εκατοστών με μια μεγάλη ποσότητα βουτύρου. Ρίχνουμε τα μισά από τα χτυπημένα αυγά. Απο πάνω από μια τορτίγια και την πατάτε, λίγο. Απλώστε το μισό καπνιστό ζαμπον πάνω από την τορτίγια και μετά πασπαλίστε το ένα τρίτο του τριμμένου τυριού. Καλύψτε με μια άλλη τορτίγια. Τακτοποιήστε τις φέτες ντομάτες και τις καυτερές πιπεριές. Βάλτε το ένα τρίτο του τριμμένου τυριού. Από πάνω την τρίτη τορτίγια.
Τακτοποιήστε το υπόλοιπο ζαμπον και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώστε με την τελευταία τορτίγια. Αδειάστε αργά απο πάνω το άλλο μισό των κτυπημένων αυγών και με τη βοήθεια μιας βούρτσας σιλικόνης απλώστε το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και στις πλευρές.

3. Καλύψτε και τοποθετήστε στη φωτιά. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια δυναμε(εγώ τηγανίζω στο 5). Τηγανίστε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σηκώστε αργά το άκρο με μια σπάτουλα και δείτε αν στο κάτω μέρος έχει γίνει κίτρινο. Εάν έχει ωραίο κίτρινο χρώμα, τοποθετήστε ένα μεγάλο πιατο πάνω από την επιφάνεια και γυριστε το σε ένα δίσκο. Επικαλύψτε ξανά το κάτω μέρος του τηγανιού με βούτυρο (τώρα απλώς πρέπει να το επικαλύψετε άφθονα) και γειρετε το δίσκο πάνω από το τηγάνι και θα γλιστρήσει απλά μέσα στο τηγάνι.
Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά, επιστρώστε την επιφάνεια της τορτίλας με βούτυρο, καλύψτε και τηγανίστε για άλλα πέντε λεπτά.
4. Μεταφέρετε σε κατάλληλο μπολ, κόψτε και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες στο φούρνο με λαχανικά !
Επόμενο άρθροΚολοκυθοανθοί σε χυλό …Τα λουλούδια της Λέσβου