Τουρσί κουνουπίδι με κόκκινα παντζάρια…

Δεν είναι προσπάθεια καλλιτεχνικής Φωτογραφιας ή Γκουρμέ – απλώς συνέβη και δεν έχω άλλη εικόνα!». Σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ, πολύ νόστιμο! Οι καλεσμένοι μου ενθουσιάστηκαν! Γενικά δεν μου αρέσουν τα κόκκινα παντζάρια, αλλά σε αυτή την περίπτωση μου άρεσε πολύ! Δεν έχω μετρήσει τα λαχανικά, μπορείτε να τα αυξήσετε αυξάνοντας τις αναλογίες για την άλμη.

Απαραίτητα προϊόντα:

✴ 1-2 κεφάλια κόκκινο παντζάρι μεσαίου μεγέθους
✴ 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
✴ 1 μήλο
✴ 1/2 κεφάλι σέλινο
✴ 4 – 5 σκελίδες σκόρδο
✴ Μεγάλη καυτερή πιπεριά – προαιρετικά

Για την άλμη:
✴ 50 γρ αλάτι
✴ 150 γρ ζάχαρη
✴ 125 ml λάδι
✴ 375 ml ξύδι 6%

Εκτέλεση

Κόβω το σέλινο σε κύβους, τα παντζάρια σε φέτες πάχους περίπου 5 χιλιοστών και μετά στα τέσσερα, το μήλο – επίσης, χωρίζω το κουνουπίδι σε μικρά τριαντάφυλλα, τις σκελίδες σκόρδο – ολόκληρες.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε τα προϊόντα άλμης, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
Ρίχνω ζεστή άλμη πάνω από τα λαχανικά.
Προσωπικά τα έβαλα στην κατσαρόλα και τα ανακάτευα κατά διαστήματα. Τη δεύτερη μέρα είναι έτοιμο για κατανάλωση!
Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα λαχανικά σε βάζα, να ρίξετε ζεστή άλμη, να κλείσετε και να γυρίσετε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν! Δύο μέρες και είναι έτοιμη!
Δεν μπορώ να σας πω πόσο διαρκεί, γιατί φαγώθηκε σχεδόν αμέσως … τόσο νόστιμο, ελαφρύ και χρήσιμο! ❤

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Μαγιονέζα…αυτή η συνταγή μου λειτουργεί καλύτερα.
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με κιμά, καλοκαιρινό πιάτα που θα το μαγειρεύετε πιο συχνά