Τούρτα Σοκολάτας

Δεν έχω φτιάξει ένα τέτοιο κέικ με… εδώ και πολύ καιρό. Με άφθονη σοκολάτα και βούτυρο και εξαιρετικά νόστιμο.
Η ελαφρώς πικρή σοκολάτα που λιώνει στο στόμα μου, η ευχάριστη ξινή γεύση των μούρων θυμάμαι na γεμίζει το στόμα μου.
Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή και γι ‘αυτό αντιγράφω κατά λέξη τη συνταγή.
Για τα παντεσπάνια (2 φόρμες των 22 cm το καθένα)

Υλικά

200 g φυσικής σοκολάτας (χρησιμοποίησα 50% – σοκολάτα Lidl)
175 g βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ξεχειλίζει, συμπληρώνεται
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι
5 αυγά
140 g κρυσταλλικής ζάχαρης
φρέσκο ​​γάλα

για την κρέμα:
2 και 1/2 πακέτα τυριού κρέμας  ή 340 g.
125 g μαλακό βούτυρο
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
100 χρόνια ποιότητας, φυσικό κακάο
1 βανίλια
βατόμουρα και μουρα για διακόσμηση

Παρασκευή:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και
προσθέστε τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά με ένα μίξερ να αφρίσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη σε μερίδες. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε το ξηρό μείγμα δύο φορές και ανακατέψτε απαλά.
Διαιρέστε το μείγμα σε δύο μισά. Ρίχνουμε το πρώτο μισό σε φόρμα με αφαιρούμενο δακτύλιο, σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Ελέγξτε την ετοιμότητα με οδοντογλιφίδα.

Αφαιρέστε και κρυώστε σε μια σχάρα. Ψηστε το δεύτερο παντεσπάνι με τον ίδιο τρόπο.
(τα παντεσπανια μπορούν να προετοιμαστούν μερικές ώρες νωρίτερα ή από την προηγούμενη ημέρα)
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμας και το μαλακό βούτυρο με ένα μίξερ. Προσθέστε το κακάο, ζάχαρη άχνη και βανίλια και ανακατέψτε τα καλά.
Συναρμολογήστε το κέικ γυρίζοντας τα παντεσπάνια σε ένα δίσκο. Εάν θέλετε, μπορείτε να
το εμποτίσετε ελαφρά με φρέσκο ​​γάλα, αλλά όχι περισσότερο από 1-2 κουταλιές της σούπας. (ίσως λίγο περισσότερο – έως 4 κουταλιές της σούπας)
Αλείψτε γενναιόδωρα με κρέμα, βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και εμποτίστε ξανά με γάλα και απλώστε με κρέμα. Αλείψτε το υπόλοιπο το κέικ στο πλάι και διακοσμήστε
Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρετε.
(Το κέικ πρέπει να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο πριν το σερβίρουμε για να απελευθερώσει ελαφρώς την κρέμα, αλλά προσωπικά μου αρέσει όταν η σοκολάτα είναι σκληρή.)
Στην πραγματικότητα, μου άρεσε το κέικ και κατευθείαν από το ψυγείο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα μελoκούλουρα είναι τα αγαπημένα μας γλυκά
Επόμενο άρθροΓλυκο ψυγείου με κρεμα και φρούτα..πολυ δροσιστικό και εύκολο