Τούρτα Σοκολάτας!

Η απόλυτη Τούρτα Σοκολάτας και επίσης η ιδανική τούρτα για γενέθλια, γιορτές, και παιδικά πάρτυ, θα ενθουσιάσει με τη εμφάνιση και τη γεύση της ενώ για εσάς πολυ εύκολη να την φτιάξετε

Υλικά

Για το παντεσπανι, οι ποσότητες είναι οι εξής:

αυγό /μέγεθος L/ – 1
μαλακό βούτυρο – 30 g.
Γιαουρτι – 30 g
υγρή βανίλια – 1/4 κουτ.γλ
αλεύρι αμυγδάλου – 30 g.
αλεσμένα καρύδια – 30 g.
μπέικιν πάουντερ – 1/2 κουτ.
γλυκαντικό – 30 g ζαχαρη ή ανακατέψτε στέβια με ερυθριτόλη

Φτιάχνω 4 παντεσπανια για το γλυκο.

Για την κρέμα:

Κρεμα γάλακτος 30 τοις εκατό και άνω – 400 ml.
μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα – 250 g.
σκόνη κακάο – 30 g.
σταγόνες σοκολάτας ή φυσική σοκολάτα – 100 g.
γλυκαντικό – 115 – 120 γρ. ζαχαρη ή ανακατέψτε στέβια με ερυθριτόλη

Επιπλέον

Λίγη τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.

Παρασκευή:

1. Το ασπράδι και τον κρόκο τα χωρίζω. Βάζω τον κρόκο σε ένα μπλέντερ και το ασπράδι σε άλλο μπολ.
Χρησιμοποιώ το ίδιο ταψι για όλα τα παντεσπανια δεν τα πλένω. Όσο ψήνω το ένα κέικ, φτιάχνω το άλλο.

2. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κρόκο και χτυπάω
3. Χτυπάω με μίξερ το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρεγκα.
4. Μετά από αυτό, το χτυπημένο ασπράδι το προσθέτω στο άλλο μείγμα με τον κροκο και όλα τ ανακατευω καλά με μια σπάτουλα.
Το μείγμα γίνεται αρκετά πηχτό.
Χρησιμοποιώ ταψί διαμέτρου 20 εκ, ετοιμάζω από πριν 4 φύλλα χαρτί ψησίματος. Δεν λαδώνω το χαρτί. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα του δικού σας, λαδώστε το.

5. Το μείγμα το μοιράζω με μια σπάτουλα. Εγω εψησα 4 φορές το καθενα χωριστά
6. Τα παντεσπανια τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Να έχεις το νου σου! Ο φούρνος μου είναι γκαζιού και ψήνει διαφορετικά. Τα παντεσπανια τα αφήνω να κρυώσουν.
Προσέχουμε να μην σπάσουν όταν τα βγαζουμε αλλά αν συμβεί, δεν είναι μοιραίο.

7. Η προετοιμασία της κρέμας ξεκινά με το χτύπημα της κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη κρέμα.
Στη συνέχεια προστίθενται κακάο και γλυκαντικό και οι σταγόνες σοκολάτας λιώνουν σε μπεν μαρι και προστίθενται επίσης. Όλα χτυπιούνται με μίξερ και τέλος προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε ξανά.
8. Αρχίζει η συναρμολόγηση του κέικ – παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος.
Βάλτε περισσότερη κρέμα ανάμεσα στα παντεσπάνια.
Μου μένει πάντα ένα μικρό μπολ και το κάνω παγωτό.
Δεν μπορώ να διακοσμήσω κέικ, οπότε πασπαλίζω απλά σοκολάτα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο, τόσο πιο όμορφη γίνεται.

Καλή απόλαυση!

H Συνταγή είναι της  Valeria Hristova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δείτε Επίσης: Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση | Πολλή πλούσια κρέμα σοκολάτας! Super – κέικ

Τούρτα Σοκολάτας με καρύδα

Υλικά

5 φλιτζάνια γάλα ..
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη ..
Τρία τέταρτα της Κούπας Κακάο
Κρόκοι αυγών
10γρ Βανίλια
2 κσ της καρύδας
1/4 φλυτάνι βούτυρο ..
1 Πακετο μπισκότα πτιμπέρ (ίσως και περισσότερα ανάλογα το τσέρκι)

Γκαναζ
300 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο
300 ml κρέμας γάλακτος
Διακόσμηση
Λευκή Σοκολάτα

Εκτελεση

Σε μια κατσαρόλα που βάζω στην φωτιά ρίχνουμε το γάλα,ζάχαρη,αλεύρι,κρόκο αυγού,βανίλια,κακάο και ανακατεύω συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για λίγη ώρα και μετά ρίχνουμε και την καρύδα και ανακατεύουμε εως ότου πάρουμε μία λεία σοκολάτα, και τοτε ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσουν και φτιάξουμε μία πηχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

Παίρνουμε ένα τσέρκι 20-25 εκ και στρώνουμε την πρώτη βάση με πτιμπερ και απλώνουμε 2 κουτάλες κρέμα  σοκολάτας.
Πάνω από την σοκολάτα στρώνουμε την δευτερη στρώση μπισκότου και απλώνουμε το μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες 2 φορές.

Γκανάς σοκολάτας

Βάζετε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και την αφήνετε να πάρει μια βράση.
Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ.
Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και την ρίξετε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήστε την για 3 λεπτά.
Ανακατέψτε τη σοκολάτα και την κρέμα συνεχώς με μια σπάτουλα, για να αποκτήσετε μια απαλή και κρεμώδης υφή.
Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

Αδειάστε την γκανάς πάνω το κέικ και απλώστε και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μόλις το βγάλετε από το ψυγείο χαλαρώστε με μία σπάτουλα γυρω γύρω και αφαιρέστε το τσέρκι.
Τρίβουμε από πάνω λευκή σοκολάτα

Τούρτα Σοκολάτας με καρύδα

 

Δείτε Επίσης: Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση | Πολλή πλούσια κρέμα σοκολάτας! Super – κέικ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαρυδάτα με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι…είναι λατρεμένο γλυκό