Τούρτα Napoleon

Υλικά

κέικ:
▪3 φλιτζάνια αλεύρι
▪250 ml βραστό κρύο νερό
▪200 γρ μαργαρίνη
▪1 άρθ. l ξύδι
▪1 αυγό

Εκτέλεση

Ριξτε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας.
▫ πάνω από το αλεύρι, τριβουμε μαργαρίνη στο χοντρό του τρίφτη
▫ τρίψτε προσεκτικά
▫ Ανακατέψτε το αυγό με το ξύδι
▫ Κάνουμε μια λακούβα στο μείγμα αλευριού και μαργαρίνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το νερό, το αυγό και το ξύδι
▫ Ανακατεύουμε απαλά και ζυμώνουμε τη ζύμη
▫ χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-11 μέρη
▫ βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα
▫ Ανοιξτε κάθε ζύμη με τον τρόπο που θέλετε να πάρετε το κέικ (ορθογώνιο, τετράγωνο, στρογγυλό)
▫ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-7 λεπτά, προσέχουμε την ετοιμότητα (η ζύμη πρέπει να είναι σε ωραίο χρώμα)

κρέμα:

▪1 λίτρο γάλα
▪3 αυγά
▪1 ποτήρι ζάχαρη
▪3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
▪1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
▪1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
▪200 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

▫ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη
▫ Αναμέιξτε με το γάλα
▫ Βάζουμε στην φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς (συνιστάται να βρασει σε κατσαρόλα με επικάλυψη τεφλόν)
▫ Αραιώστε το κορν φαλουερ με λίγο γάλα
▫ Ρίξτε σταδιακά το αραιωμένο κορν φλαουερ στο μείγμα αυγού-γάλακτος
▫ Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει, η μάζα πρέπει να πήξει
▫ Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και ζαχαρουχο γάλα στη ζεστή μάζα
▫ χτυπάμε, βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο

Αλείψτε τις ψημένες ζύμες με κρέμα, και αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο
Διακοσμίστε με τριμμένους ξηρους καρπούς και τριμμένη σοκολάτα ή ότι αλλο σας αρέσει

Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροZύμη για πασχαλινά κεικ
Επόμενο άρθροΝιόκι πατάτας με ντομάτα και φρέσκο βασιλικό