Ρεβανί Βέροιας

H εκτέλεση είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

270 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ Μπεικιν παουντερ
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
50 γρ Βούτυρο Γάλακτος (Αιγοπροβειο)
260 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
6 κρόκους Αυγών
3 βανίλιες
2 Δάκρυα Μαστίχας Χίου σε σκόνη
500 γρ Γιαούρτι Πρόβειο
6 Ασπράδια Αυγών
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για το Σιρόπι
1 κιλό Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κιλό Νερό
Χυμό από μισό Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή αρχικά όπου ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά δηλαδή το σιμιγδάλι το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών τη ζάχαρη το βούτυρο που βρίσκεται ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου τις βανίλιες και την τριμμένη μαστίχα Χίου. Τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά για περίπου 10 λεπτά δύο πολύ σημαντικά tips sτη συγκεκριμένη συνταγή είναι να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά το μείγμα των αυγών ώστε να έχουμε μία ωραία κρέμα και δεύτερον να χρησιμοποιήσετε δύο είδη βούτυρο αγελαδινό και πρόβειο στην ποσότητα που σας δίνω

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το πρόβειο γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα στέρεα υλικά τα ανακατεύουμε να ενωθούν τρίτο και πολύ σημαντικό είναι ν’ ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ώστε να μη χαθεί ο όγκος των αυγών. Στη συνέχεια και αφού έχουμε πλύνει και έχουμε στεγνώσει πολύ καλά τον κάδο του μίξερ ρίχνουμε μέσα το ασπράδι αυγών με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.

Πάμε να την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του ρεβανί. Τεταρτο και πάρα πολύ σημαντικό ότι είναι να ενώσουμε τη μαρέγκα με το μείγμα του ραβανί πάρα πάρα πολύ απαλά ώστε να μην χαθεί ο όγκος της και για να μας γίνει πάρα πολύ αφράτο το γλυκό Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει το μεγάλο ταψί της κουζίνας και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πάρα πολύ απαλά

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά τσεκαρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό. Ετοιμο ψημένο το ραβανι μας το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι για το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς όταν κρυώσει εντελώς το ρεβανί μας το πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το κόβουμε σε κομμάτια ένα εκπληκτικό ραβανί με υπέροχη γεύση και αρώματα που θα σας μείνει αξέχαστο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαστουρμαδόπιτα…μια απίστευτη πίτα
Επόμενο άρθροΡύζι με μπέικον, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα