Υλικά

2 κιλά γλυκά, ώριμα κεράσια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες για το πώς να το φτιάξετε 
Προσθέστε τα κεράσια σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι η ζάχαρη να καλύψει όλα τα κεράσια. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Αφού περάσουν περίπου 24 ώρες, βγάλτε το μπολ με τα κεράσια από το ψυγείο. Ρίχνουμε τα κεράσια με τους χυμούς του σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μερικές φορές. Ισως θελήσετε να συνεχίσετε να το ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Μόλις βράσει το μίγμα, ανακατέψτε το μείγμα λίγο ακόμη, ενώ συνεχίζει να βράζει για συνολικά τρία λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Μεταφέρετε τα κεράσια σε άλλο μπολ χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα. Φέρτε το υπόλοιπο σιρόπι σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει για δύο λεπτά. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα κεράσια που αφήσατε στην άκρη και αφήστε τα να βράσουν στο σιρόπι για συνολικά δύο λεπτά. Βάλτε τα σε καθαρά βάζα και καλύψτε τα σφιχτά. Φυλάσσετε στο ψυγείο ή σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για έως και τρεις μήνες.

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο σπιτικό Κεμπάπ
Επόμενο άρθροΠως η CANNABIS έχει γίνει το πιο περιζήτητο νέο συστατικό στην περιποίηση του δέρματος