Αφρατο γεμιστο κεικ με κρεμα πορτοκαλιου

Υλικά

3 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
120 ml. γάλα
120 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. αλεύρι 00
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού

κρέμα

350 ml. γάλα
150 ml. χυμός πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

100 ml. κρύο γάλα
36 γρ. σαντιγί σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

120 ml. χυμός πορτοκάλι για το βρέξιμο του παντεσπανιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ τ αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ν αφρατέψει και ν ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.Ξαναχτυπάμε με το μίξερ.Ρίχνουμε το αλεύρι ,το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 30Χ40 και αδειάζουμε το μείγμα.Το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,τον χυμό,τους κρόκους,τη βανίλια,τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ.Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε έως ότου πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα,την σαντιγί σε σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση σε 2 μέρη με το ταψί ορθογώνιο(τσέρκι)που θα χρησιμοποιήσουμε.Βρέχουμε με τον μισό χυμό πορτοκαλιού το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.Αφήνουμε 3 κουταλιές απ την κρέμα στην άκρη.
Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.Το βρέχουμε με τον υπόλοιπο χυμό.Το αλείφουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κρέμα που είχαμε κρατήσει.
Θρυμματίζουμε τις άκρες απ το παντεσπάνι που είχαμε κόψει και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Αφαιρούμε το τσέρκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!!

Καλη Απόλαυση

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές στο Youtube

Προηγούμενο άρθροΟι Σπιτικές μου υγρές σοκολατένιες πάστες
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολατίνα