Το Μαντολάτο των Νεκρών

Συστατικά

Λευκή Σοκολάτα 600 γρ
Αλλειμα Φουντουκιού (νουτέλλα) 480 γρ
Φουντουκια ολοκληρα 360 γρ
Μαύρη σοκολάτα 300 γρ

Πώς να ετοιμάσετε το μαντολάτο των νεκρών

Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα σε ξύλο κοπής. Πάρτε 100 g και λιώστε τα σε μπεν μαρι
Μοιράζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ σε δύο διαφορετικά μπολ, 100 γρ σε κάθε ένα
Όταν λιώσει η σοκολάτα πρέπει να είναι λεία, γυαλιστερή και χωρίς σβόλους
Απλώνουμε τη σοκολάτα στον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας με βάση 26 × 8 εκ. που γίνεται 26 × 11 εκ. στην επιφάνεια και με ύψος 7,5 εκ
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να κατανείμετε ομοιόμορφα τη σοκολάτα
Όταν καλυφθεί τελείως, αφήνουμε τη σοκολάτα να σφίξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά
Μετά από αυτό το διάστημα, λιώστε το δεύτερο μπολ σοκολάτας σε διπλό μπόιλερ και μοιράστε το ξανά μέσα στη φόρμα για να σχηματιστεί μια δεύτερη στρώση σοκολάτας
Εάν χρησιμοποιείτε καλούπι σιλικόνης, δημιουργήστε ένα ελαφρώς παχύτερο εξωτερικό περίβλημα, για να μην κινδυνεύσετε να σπασει

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα πινέλο για να το μοιράζετε καλά και το βάζετε ξανά στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, χοντροκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και λιώστε την απαλά σε μπεν μαρι.
Ρίξτε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μέσα στην λευκή σοκολάτα την κρέμα φουντουκιού (Νουτέλλα), Τα ανακατεύουμε όλα και τέλος προσθέτουμε τα καθαρισμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και μοιράζουμε μέσα την έτοιμη γέμιση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλες 4 ώρες.
Όταν το μαντολάτο στερεοποιηθεί, μπορείτε να προσθέσετε την τελευταία στρώση. Λιώστε το τελευταίο μπολ μαύρης σοκολάτας σε μπεν μαρί και μοιράστε το γρήγορα πάνω στο μαντολάτο
Ξαναβάζουμε το μαντολάτο στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά για να στερεοποιηθεί η τελευταία στρώση
Όταν είναι έτοιμο, θα χρειαστεί να ξεκολλήσετε το μαντολάτο. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, περάστε τη λεπίδα κατά μήκος των άκρων για να ξεκινήσετε να την
ξεχωρίζετε από το καλούπι

Όταν το μαχαίρι καταφέρει να φτάσει στον πάτο του καλουπιού δημιουργώντας αέρα, το μαντολάτο θα είναι έτοιμο να βγει. Αναποδογυρίστε το σε ξύλο κοπής ή δίσκο σερβιρίσματος
Είναι φυσιολογικό αν, τη στιγμή της κοπής, μπορεί να σπάσει: δείχνει ότι η εσωτερική σύσταση είναι απαλή στο σωστό σημείο.

Συμβουλή
Είναι σημαντικό κάθε στρώμα να είναι απόλυτα συμπαγές πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Καλυτερα να γίνει σε φόρμα από αλουμίνιο, καλά αλειμμένο με σπορέλαιο ή σιλικόνη, για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία ξεκαλουπώματος.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Patrizia Cufaro

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένη μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΣαλάτα Χταποδιού με λεμονάτη σάλτσα