HUMMUS, σπιτικό. 

Υλικά

Ρεβύθια (3 φλ.)
Σκόρδο (1 ή 2 σκελίδες).
Ταχίνι (⅓ φλιτζάνι)
Φρέσκος χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι)
Αλάτι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Μουλιάστε ξερά ρεβίθια όλη τη νύχτα. Στραγγίζουμε και μαγειρεύουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Συνεχίστε το μαγείρεμα αφού βράσει μέχρι να γίνουν σούπερ μαλακά τα ρεβίθια! Μαζέψτε και πετάξτε τον αφρό από πάνω.
Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλεντερ, προσθέστε τα μαγειρεμένα ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο, χυμό λεμονιού, αλάτι ( προσθέστε κύμινο αν σας αρέσει) και χτυπήστε καλα

Σερβίρετε με μια φρέσκια πίττα ή φρυφανισμένο ψωμί.

Προηγούμενο άρθροΕίναι η καλύτερη Τούρτα Κωκ χωρίς σιρόπι
Επόμενο άρθροΤούρτα μελιού με δαμάσκηνα