Γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού

Υλικά ⬇️

20 σαβουαγιαρ
γάλα
2 κρόκοι αυγά
80 γρ ζάχαρη
40 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού
8 γρ βανίλια
600 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
καρύδα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και βάζουμε το γάλα σε ένα μπολάκι και βουτάμε μέσα τα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 24 X 20cm έως ότου καλύψουμε όλη τη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αυγό τη ζάχαρη κορν φλάουρ και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε να πάρουν τη μορφή του τριματος
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι να το βάλουμε όλο το γάλα και βάζουμε το κατσαρολάκι μας στη φωτιά

Ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσει και πηξει.
Μόλις πήξει η κρέμα μας την κατεβάζουμε και βάζουμε μέσα δύο κουταλιές λεμόνι και συνεχίζουμε και ανακατεύουμε
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ την ισιώνομαι και τη σκεπάζουμε καλά με μία μεμβράνη και τη βάζουμε για δύο με τρεις ώρες στο ψυγείο

Οταν τη βγάλουμε διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα φέτες λεμονιού και κεράσι και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο Ρυζόγαλο της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΧοιρινό με κόλιανδρο