Τρίγωνα γαλακτομπουρεκάκια

Υλικά

Για σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Για τα φύλλα κρουστας
1 πακέτο φύλλα ζύμη
3/4 φλιτζανιού λιωμένο γκι ή βούτυρο
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για διακόσμηση

Για την κρέμα:(Η κρέμα θέλει καλό σιμιγδάλι και φρέσκα-ολόφρεσκα αυγά.)
2+1/2 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες
1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες(προαιρετικά βάζουμε ξύσμα λεμονιού ή ό,τι άλλα εσπεριδοειδή αγαπάμε)
50 γρ.βούτυρο 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
1 Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
και μετά συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά.

Για την κρέμα
Το μυστικό μιας αφράτης κρέμας είναι οπωσδήποτε να χτυπήσουμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και μετά χτυπώντας να προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην κρέμα.
Αφού τελειώσαμε με τ’αυγά,βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεστάνει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ,σα βροχή,που σημαίνει όχι μεμιάς,ανακατεύοντας συνέχεια.Αφήνουμε τη κρέμα να δέσει,χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα και αποσύρουμε όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Μακριά από τη φωτια ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες(ξανά ανακάτεμα!).
Αφού αυτά γίνουν, έρχεται η ώρα των αυγών,τα οποία προσθέτουμε σιγά σιγά..Όταν πάει κι αυτό θα έχουμε μια αφράτη μυρωδάτη κρεμα να αχνίζει,την οποία θα αφήσουμε να περιμένει ώσπου να ετοιμάσουμε τα φύλλα,χωρίς να ξεχνάμε να την ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κανει κρούστα.

Για τα φύλλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Απλώνουμε όλα τα φύλλα μαζι και κόβουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός χάρακα σε τετράγωνα πλάτους 5 εκ. Διπλώστε σε τρίγωνα.
Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο γκι και τοποθετούμε τρίγωνα. Αλείψτε το πάνω μέρος των τριγώνων με βούτυρο.
Τελειώνετε όλη τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ζεστό
περιχύνουμε ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε κάθε τρίγωνο από τη μέση και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι κρέμα και διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Τρίγωνα γαλακτομπουρεκάκια

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρέας στο τηγάνι με λαχανικά
Επόμενο άρθροΝεοϋορκέζικο Cheesecake με Γλυκιά Μαρμελάδα Φράουλα😊