Συστατικά

6 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
1 kgr πατάτες καθαρισμένες και ξεπλυμένες, κομμένες σε κύβους 2 εκ 
2 1/2 κγ ελαιόλαδο
1/2 κγ θαλασσινό αλάτι, περισσότερο εάν θέλετε
1/2 κγ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100gr τυρί cheddar, τεμαχισμένο 
1 σάλτσα για dressing
2 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε πατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τες στο ταψλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο και τις ανακατεύουμε*.

Επιστρέψτε το ταψί  φούρνο για 20 λεπτά ακόμη, βγάλτε τες και ανακατέψτε. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ξεροψηθούν τα άκρα να είναι τραγανά, περίπου 15 λεπτά ακόμη.
Μετακινήστε τις πατάτες όλες κοντά στο κέντρο, πασπαλίστε ομοιόμορφα με το τσένταρ και έπειτα επιστρέψτε στο φούρνο και ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμα περισσότερο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αφαιρέστε από το φούρνο και γαρνίρετε με το dressing, το μπέικον και πράσινα κρεμμύδια. Σερβίρετε αμέσως.

Credit to