Τσουρεκάκια μαλακά

Σήμερα έχουμε τσουρέκια για τσάι και μπορείτε να τα γευτείτε και με γάλα…
Θα τα δοκιμάσω με καφέ…

Υλικά:

• περίπου 900-950γρ αλεύρι + 100γρ για το σκόνισμα της ζύμης όταν το φτιάχνουμε. ..
• 0,5 λτ. γάλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. ζάχαρη
• 1 αυγό + 1 κρόκος για να αλειψουμε τα ψωμάκια.
• 50 γρ. φρέσκια μαγιά
• 1 κουτ. ρηχό αλάτι
• ζάχαρη βανίλιας .
• 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και λίγο κουρκουμά (στην άκρη ενός κουταλιού) για κίτρινο χρώμα,
τα ψωμάκια γίνονται κίτρινα.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε 100 γραμμάρια χλιαρό γάλα με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και περιμένουμε να φουσκώσει
Προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα στο αλεύρι, + αλάτι + 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος….

Προσθέτουμε τη μαγιά που έχει ενεργοποιηθει….ζυμώνετε τη ζύμη, μην στουμπωσετε τη ζύμη με αλεύρι, πρέπει να είναι μαλακή, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο μπολ με λάδι και ζυμώνετε, βάζετε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Η ζύμη έχει φουσκώσει, την κανετε σα καρβελακι την κοβετε και καθε μπαλακι το ανοιγετε με πλαστην λαδωνετε ελαφρα και πασπαλιζετε με ζαχαρη και κάνετε ετσι οπως βλέπετε στις φωτο και τα βάζετε σε λαδόκολλα


Ανακατέψτε 1 κρόκος αυγού + 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος χτυπήστε με ένα πιρούνι και αλλειψτε… βάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν τα ψωμάκια, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 180 γρ για 35 λεπτά
περίπου, κοιτάμε τον φούρνο μας…ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν…

Νόστιμα!

Προηγούμενο άρθροΜπομπέτες με κρέμα ή Νουτέλα
Επόμενο άρθροΚουσάφι….απ το Αϊβαλί της Μ.Ασίας