Τσουρεκάκια με κανέλα μέλι ζάχαρη

Υλικά

1 ποτήρι ζεστό γάλα 200 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι ζεστό νερό 200 ml
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ περίπου

1 φλιτζάνι μέλι
κανέλα
200 γρ.καρύδια
1 κρόκο αυγού

Eκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα χλιαρό ,τη ζάχαρη ,τη μαγιά και ανακατεύουμε.Αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό χλιαρό, το αλάτι, το λάδι, το ασπράδι αυγού, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και να ζυμώνουμε.
Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη κάπως κολλώδης και πολύ μαλακή.Την σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μισή με μία ώρα να φουσκώσει.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα.
Αλείφουμε με μέλι κανέλα και καρύδια διπλώνουνε σε ρολό και στριφογυρίζουμε την ζύμη.Έπειτα την διπλώνουμε σε σχήμα στρογγυλό.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.Τα βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με τον κρόκου του αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτα με αυγά, βούτυρο και τυρί
Επόμενο άρθροΦανταστικό κέικ πορτοκαλιού με καφέ