Συστατικά για 8-10 άτομα

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη γλυκιά πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
1-2 πιπεριές, μικρές πράσινες καυτερές, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
½ κιλό φέτα σε κομμάτια
4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 πιπεριά γλυκιά κόκκινη μεγάλη, χοντροκομμένη και κεσποριασμένη
1-3 κουτ. γλυκού χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο, όσο θέλετε

Πως θα την φτιάξετε

Σε τηγάνι βάλτε το μισό ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε την πράσινη γλυκιά και την καυτερή πιπεριά 8 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μπλέντερ βάλτε το μισό τυρί, το μισό γιαούρτι και τις σοταρισμένες πιπεριές με το λάδι τους. Κάντε πολτό και μεταφέρετε στη μια μεριά της γαβάθας όπου θα σερβίρετε.

Στο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας και το πιπέρι. Καθαρίστε το μπλέντερ και λιώστε τις κόκκινες πιπεριές με το υπόλοιπο τυρί και γιαούρτι, όπως παραπάνω. Μεταφέρετε στη γαβάθα, δίπλα στην πράσινη τυροκαυτερή.

Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο 1 εβδομάδα ή και περισσότερο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΜιλόπιτα διαφορετική από τις άλλες
Επόμενο άρθροΝόστιμο Κωκ ταψιού σε λαχταριστές πάστες