Δείτε Επίσης: Εύκολο γλυκό με σφολιατινια μέσα σε 10 λεπτά | Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα

Τυροπιτάκια Αέρος

Συστατικά:

15 φύλλα κρούστας
Επάλλειψη Φύλλου
300 ml γάλα
1/2 κύβο μαγιάς (25g)
1/2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
200 ml λάδι (μπορεί να είναι 150)
10 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για την γέμιση (μπορείτε και να αυτοσχεδιάσετε)
Ανθότυρο
κίτρινο τυρί
ζαμπόν
τυροκαυτερη (για πιο πικάντικο)
για επάλλειψη
-1 αυγό
-Σουσάμ για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά . Μετά τα 10 λέπτά προσθέτουμε το λάδι,αλεύρι,αλάτι ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χωρίζουμε τα φύλλα σε 3 πακέτα των 5 φύλλων.

Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε σε κάθε φίλο κρούστα 4-5 κουταλιές της σούπας από το υγρό μείγμα ενώ στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.


Μόλις τελειώσουμε στην μακρυά πλευρά του φύλλου απλώνουμε το ανθότυρο και τυλίγουμε σε ρολό το πατάμε λίγο με τα δάχτυλα να ισιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.


Επαναλάβετε το ίδιο για τα υπόλοιπα 2 πακέτα και αντίστοιχα να κάνετε γέμιση με τυρί και ζαμπόν και τυροκαυτερη

Σκεπάζουμε τα ρολά για 1 ώρα με μια πετσέτα σε ένα ζεστό μέρος.

Κόβουμε κάθε ρολό σε τριγωνικό σχήμα όπως βλεπετε στην φωτό.


Τοποθετήστε σε ένα ταψί που είναι στρωμένο χαρτί ψησίματος
Κάντε μία επάλλειψη με αυγό από πάνω και πσπαλίστε με σουσάμι


Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς

Δείτε Επίσης: Εύκολο γλυκό με σφολιατινια μέσα σε 10 λεπτά | Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση
Επόμενο άρθροΚεφτέδες στο Φούρνο με πιπεριές