Τυροπιτάκια 

Υλικά

200 ml κρύο νερό
500 gr αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι + 200 ml για επάλειψη φύλλων

Γέμιση (μπορεί να γεμίσει με οποιοδήποτε γλυκό τυρί, μήλα, κολοκύθα …)
500 γρ. τυρί φέτα
2-3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για επάλειψη
αυγό
λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, το λάδι και σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Βάζουμε στο μπολ το τυρί και ρίχνουμε τ αυγά το αλάτι και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-12 μέρη.Τα πλάθουμε μπαλάκια.Ανοίγουμε ένα ένα με τον πλάστη σε μικρό φύλλο και το βουτάμε μέσα στο λάδι.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπαλάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
Μετά τα 10 λεπτά παίρνουμε 1 μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας να γίνει πολύ ψιλό.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες και βάζουμε στην άκρη μία μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση.
Διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα τοποθετούμε.Τα αλείφουμε με λάδι και αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Ορεξη

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ζουμερό αφράτο κέικ ανανά που φάγατε ποτέ
Επόμενο άρθροΣτήθους Κοτόπουλου Γεμιστό με Προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί