Τυροπιτάρια

Υλικά

Για τη ζύμη:
550 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
220 γρ. νερό
15 γρ. ξύδι
4 κ.γ. ελαιόλαδο και έξτρα για το άλειμμα των φύλλων
10 γρ. αλάτι
Κορν φλάουερ για το άνοιγμα της ζύμης
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:
500 γρ. Ξινομυζήθρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά ανακατεύοντας τα καλά. Προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι και σε μικρές δόσεις το νερό.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ομοιόμορφη που να μη κολλάει στα τοιχώματα. Την τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο ταψί και τη σκεπάζουμε με μια κάπως υγρή πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με κορν φλάουρ, τοποθετούμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 20×25 εκ. περίπου.

Συνέχεια Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΥγρό Brownies σοκολάτας μαλακό και υγρό, με ταχίνι και πορτοκάλι νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΕίναι η καλύτερη ομελέτα…δείτε το μυστικό της