Συστατικά
Για τη ζύμη:
3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
1 σακουλάκι (7 γρ.) Αποξηραμένη μαγιά
5 ml 1 κουταλακι γλυκου αλάτι
½ φλιτζάνι ζεστό γάλα
¾ φλιτζάνι  χλιαρό νερό
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
200 gr  φέτα ή κοκλέκ
30 ml / 2 κουταλιές της σούπας πιπεριά λιγο καυτερή
15 ml / 1 κουταλάκι ντοματοπολτό
10 ml / 2 κουταλάκια κύμινο
45 ml / 3 κουταλιές της σούπας. σουσάμι
30 ml / 2 κουταλιές της σούπας ριγανη
30 ml / 2 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C 
Προετοιμάστε πρώτα την επικάλυψη. 
Ανακατέψτε τη τριμένη φέτα, τον ντοματοπολτό όλα τα μπαχαρικά, το σουσάμι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε με τα χέρια σας καλά για να σχηματίσουν μια ωραία πάστα. Βάλτε την πάστα στην άκρη.

Τώρα ας φτιάξουμε τη ζύμη. 
Βάλτε το αλεύρι, την ξηρά ζύμη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

  • Ρίξτε το ζεστό γάλα, το ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε για 3 λεπτά για να σχηματίσουν μια μαλακή ζύμη. Εάν γίνει κολλώδης, ρίξτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο στο χέρι σας για να φτιάξετε τη ζύμη, βοηθά πραγματικά.
  • Λιπάνετε ένα δίσκο ψησίματος με 1 κουταλιά της σούπας. ελαιόλαδο και απλώστε τη ζύμη ως λεπτή επίπεδη βάση ψωμιού, φθάνοντας σε όλες τις άκρες (περίπου ¼ cm).
  • Απλώστε την επικάλυψη ομοιόμορφα πάνω στην επίπεδη ζύμη.
  • Αφήστε το λολο μαζι τώρα σε ένα ζεστό σημείο για να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Μόλις η ζύμη φουσκώσει, ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (180 C ) για 18-20 λεπτά.
  • Αφήστε το ψημένο ψωμί με την πικάντικη φέτα, να κρυώσει για 15 λεπτά.

Καλή σας όρεξη !!!

Προηγούμενο άρθροΜελωμένη Κολοκύθα με Καρύδι
Επόμενο άρθροΠατατέλι με Τυρί….Πεντανόστιμο