Δείτε Επίσης: Μπακλαβάς μόνο με καρύδια συνταγή από την Mari | Γλυκάκι Καρύδας…τόσο νόστιμο όσο και απλό

Υγρό κέικ με καρύδα / Απλή, υπέροχη γεύση

Συστατικά:

3 αυγά
12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 ζάχαρη βανίλιας
12 κουταλιές της σούπας λάδι (ηλιέλαιο)
12 κουταλάκια του γλυκού γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
3 κουταλιές καρύδας
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Επικάλυψη
500 ml γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (αν σας αρέσουν πολύ γλυκά κέικ, προσθέστε 3 ακόμη κουταλάκια του γλυκού)
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμμάρια καρύδας (από αυτά τα 100 γραμμάρια κρατήστε 3 κουταλιές για μπισκότο και  2-3 κουταλιές για πασπάλισμα του παγωμένου κέικ)
Ταψί 30×20. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. στους 180C.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, βανίλια, ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, κακάο, καρύδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Ελέγχουμε εάν είναι έτοιμο με την δοκιμή της οδοντογλυφίδας.
Για την Επικάλυψη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, ζάχαρη, κακάο, βούτυρο, καρύδα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά από όταν πάρει βράση για 1-2 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και με μία κουτάλα το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Oταν απορροφήσει λίγο, εάν είναι απαραίτητο, ισιώστε το και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Πασπαλίζουμε το κρύο κέικ με καρύδα (2-3 κουτάλια που κρατήσαμε από 100g)

Δείτε Επίσης: Μπακλαβάς μόνο με καρύδια συνταγή από την Mari | Γλυκάκι Καρύδας…τόσο νόστιμο όσο και απλό

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν ήξερα αυτήν τη συνταγή πριν; Πίτα λάχανου
Επόμενο άρθροΓρήγορη μηλόπιτα με καρύδι