Υγρό κέικ με σοκολάτα και γεύση καφέ

Υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Μισό ποτήρι λάδι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
1,5 κουταλιά της σούπας κακάο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανιλίνη
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
Σταγόνες σοκολάτας κατά βούληση

για το σιροπι
1 κουταλιά της σούπας καφές
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μισό ποτήρι ζεστό νερό
2,5 φλιτζάνια γάλα

Μέθοδος:

Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέστε το κορν φλαουερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλεύρι από μια σιτα και ανακατέψτε. Προσθέστε τελευταία τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε.
Το αδειάζουμε σε φόρμα βουτυρομενη.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά του σιροπιου σε ένα μπολ και το ριχνουμε στο κεικ.
Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα, έχοντας απορροφήσει καλά το γλασσο

Καλή απόλαυση

Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσιο κοκκινιστο με μελιτζάνα με ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΤηγανητά καλτσόνε, γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα