Σταφιδόψωμα με ζύμη κρουασάν

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα
500 γρ.γάλα
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι κορν φλάουερ
1 βανίλια
3/4 του φλυτζανιού σταφίδες ξανθιές

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα.Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.Τα χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε τη βανίλια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά.Έπειτα ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε με το σύρμα.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σ ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο και με τον πλάστη τα απλώνουμε ελαφρώς.Κάνουμε ένα παραλληλόγραμο σχήμα κόβοντας τα πλαινά που εξέχουν.
Βγάζουμε την κρέμα απ το ψυγείο την ανακατεύουμε με το σύρμα να αφρατέψει και στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε τις σταφίδες σε όλη την επιφάνεια.Ρολάρουμε χαλαρά και στη συνέχεια κόβουμε σε 6 κομμάτια.
Τα γυρίζουμε όρθια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.Βρέχουμε το χέρι μας και πατάμε κάθε ένα να πλατύνει.Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Αλείφουμε την επιφάνεια τους και γύρω γύρω με αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο.
Όταν τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λίγο ζαχαρόνερο.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα Πανοράματος με κρέμα και σαντιγι
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό αρνί ή κατσίκι με παπαρδέλες