Ρολό Πορτοκάλι

Συστατικά

8 αυγά.
300 γραμμάρια ζάχαρης.
200 ml χυμού πορτοκαλιού.
Πορτοκαλί ξύσμα.
20 γρ. Αλεύρι.
80 γρ. Βούτυρο.

Παρασκευή

Προθερμάνετε πρώτα το φούρνο σε θερμοκρασία 200 ° C.
Πάρτε ένα ορθογώνιο καλούπι, με μέγεθος 25 x 30 cm θα είναι μια χαρά.
Λιπάνετε το καλούπι. Στη συνέχεια, βάζετε χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος.
Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Πάρτε το ξύσμα δύο πορτοκαλιών.

Τώρα, σε αυτό το μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Με τη βοήθεια ένος μίξερ χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα αλλά χωρίς να φτιάχνουμε πολύ αφρό. Στη συνέχεια στύψτε το πορτοκάλι.

Πολύ ωραία, τώρα προσθέτουμε το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού στο μπολ, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε επίσης το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά.
Είναι καιρός να προσθέσετε το μείγμα σιγά σιγά στο καλούπι.
Πηγαίνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
Στο τέλος του χρόνου, βγάζουμε το γλυκό και το βάζουμε πάνω από την πετσέτα της κουζίνας και το τυλίγουμε με το ίδιο το πανί και τέλος θα έχουμε το πορτοκαλί ρολό έτοιμο και διακοσμούμε όπως μα αρέσει.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤραγανή Τυρόπιτα…δείτε τα μυστικά της
Επόμενο άρθροΝόστιμη εύκολη πίτσα με 2 εξαιρετικές συνταγές. θα θέλετε πάντα να τις κάνετε μόνοι σας