Φάβα

Υλικά

1,5 φλιτζάνια φάβα
5 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 μικρό κρεμμύδι
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιου
3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω καυτό νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Την αφήνουμε μέχρι να σκουρύνει το νερό.
Σουρώνουμε τη φάβα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατασρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και ψιλοκόψτε 1 μικρό κρεμμύδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν.
Προσοχή, δεν θέλουμε να πάρουν πολύ χρώμα.
Ρίχνουμε την φάβα στην κατσαρόλα βράζουμε με 3 ποτήρια νερό μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει.

Στη συνέχεια σουρώνουμε την φάβα προσθέτουμε λίγο ανηθο το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 5 κ.γ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και γίνει πουρές
Ρίξτε το μειγμα δύο σε ξεχωριστά μπολ και βάλτε στο ψυγείο. Στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε διακομπουμε με ανηθο ελιές και λάδι και τα κόβουμε σε φέτες.

Καλή Απόλαυση

Fatma Yumlu

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου σε κομματάκια με μανιτάρια a la creme
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό γλυκό Λιβάνου (μπασπούσα)