Φιλέτο γεμιστό με μανιτάρια-τυριά-σπανάκι

Αυτό το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με μανιτάρια-τυρια-σπανακι είναι ένα κομψό αλλά εύκολο στην προετοιμασία γεύμα που μπορεί να γίνει σε μόλις μία ώρα.

Συστατικά

1 κιλο χοιρινό φιλέτο (είτε ένα μεγάλο ψαρονέφρι είτε δύο μικρότερα)
3 κ.σ. βούτυρο
600-700 γρ μανιτάρια κουμπιού (σε φέτες)
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμυδια (ψιλοκομμένα)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Φρέσκο ​​σπανακι ψιλοκομένο όσο θέλετε
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι μετσοβονε (θρυμματισμένο)
1/4 φλιτζάνι μοτσαρελα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζωμό κότας

Κατευθύνσεις

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το χοιρινό. Κόψτε προσεκτικά μέχρι τη μέση του φιλέτου και διπλώστε το να ανοίξει.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφυρι κρέατος για να τρίψετε το κρέας. Το χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο πάχος, λεπτοτερο το όσο μπορείτε.
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς.
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι σε μια κατσαρολα σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Κόψτε τον σπάγγο για φουρνο και τοποθετήστε τον κάτω από το χοιρινό φιλέτο, είναι πιο εύκολο να το κάνετε πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε τα μανιτάρια.
Προσθέστε μια στρώση μανιτάρια πάνω από το χοιρινό, τοποθετώντας τα στο κέντρο του κρέατος και όχι πολύ κοντά στα πλαϊνά. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω
τα τυρια και το σπανακι. (Θα σας περισσέψουν μανιτάρια – αυτό είναι καλό!)

Τυλίξτε το χοιρινό γύρω από τα μανιτάρια και τα τυρια και δέστε σφιχτά τον σπάγκο.


Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και τη μουστάρδα μαζί και στη συνέχεια απλώστε το πάνω από το τυλιγμένο χοιρινό φιλέτο.
Σκουπίστε την κασταρολα με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το χοιρινό. Θέλετε να ψήσετε όλες τις πλευρές του κρέατος, αυτό θα διαρκέσει περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
Μόλις ροδίσει το κρέας, ρίξτε 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, 1 φλιτζάνι ζωμό κότας και τα μανιτάρια στον πάτο της κατσαρόλας. (μπορειτε να το βάλετε και σε ταψι και να σκεπασετε μείγμα
αλουμινόχαρτο)

Τοποθετήστε ένα καπάκι στην κατσαρολα και στη συνέχεια τοποθετήστε τον στον φούρνο για να ψηθεί.
Μόλις ψηθει βάλτε το σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί.
Ζεσταίνουμε το μείγμα των υπολειμάτων από την κατσαρόλα ή το ταψι, του κρασιού, του ζωμού και των μανιταριών σε μια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και
πηξει για 5 λεπτά για να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Κόβουμε σε φέτες το χοιρινό φιλέτο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και ρύζι και ψητα σπαράγκια.

Φιλέτο γεμιστό με μανιτάρια-τυριά-σπανάκι

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Lisa Marmora

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με φύλλο αέρος
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας 😊😊 Τόσο νόστιμα ❤️❤️