Πορτοκαλόπιτα αφράτη 

Χρειαζόμαστε

1 φλιτζάνι αλεύρι ,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ,
1 βανίλια,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ,
2 αυγά ,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
1/2 φλιτζάνι λάδι ,
και 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

για το σιρόπι
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι,
1,5 φλιτζάνι νερό,
2 φλιτζάνια ζάχαρη ,
και 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για 6 λεπτά το βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει
Σε μία λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι ,το αλεύρι ,το μπέικιν τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά σε
μία άλλη λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη τα αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το χυμό,το γιαούρτι και τελευταία τα στερεά θα γίνει εναςωραίος χυλος βάζουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 34 και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 35 με 37 λεπτά περίπου όταν βγει από το φούρνο
Σιροπιαζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Καλή σας επιτυχία

ΠΗΓΗ: Ioanna Koulouri

 

Προηγούμενο άρθροΕνα γλυκό χωρίς όνομα
Επόμενο άρθροΣαλάτα για δίαιτα