Φουντουκόπιτα

Υλικά

4 αυγά
200 γρ.ζάχαρη
120 γρ.φρυγανιά τριμένη
1 κουταλάκι γεμάτο μπέικεν πάουντερ
1 βανιλέτα
130 φουντούκια ψημένο αλεσμένο

για το σιρόπι
400 γρ.ζάχαρη
400 γρ.νερό
λίγη φλούδα πορτοκαλιού
το βράζετε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά 4 λεπτά

για την επικάλυψη
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ.γάλα
2 παστέλια με φουντούκια καραμελωμένα ή λίγα φουντούκια ψημένα τριμένα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ, τη ζάχαρι, τα αυγά, και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά έως ότου να αφρατέψουν.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας την τριμμένη φρυγανιά, το μπέηκιν, τη βανιλέτα, τα τριμμένα φουντούκια, ξύσμα από πορτοκάλι, και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με το μίξερ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί περίπου 24 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της επικάλυψης. Σε ένα μπωλ αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε το γάλα, και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου το μίγμα να γίνει κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το γλυκό στο ταψί, και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με τριμένο παστέλι ή με φουντούκια ψημένα και τριμένα.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Φωτό: Μαρία Μανέτα

Προηγούμενο άρθροΣνιτσελάκια Κιμά χωρίς πανάρισμα
Επόμενο άρθροΨωμί γάλακτος….το πιο αφράτο ψωμάκι