Φρεσκοψημένα Αμυγδαλωτα…..

**Χρησιμοποίησα ποτήρι 285 ml. Έκανα μόνο το 1/3 της συνταγής…😘😘
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα και ξύσμα πορτοκαλιού αντί για μαρμελάδα βερίκοκο και άρωμα αμυγδάλου…😘😘

Υλικά..🙂🙂🙂

6 ασπράδια αυγών
6 φλιτζάνια Αμύγδαλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φλιτζάνια με φλυδα και 2 φλιτζάνια χωρίς)
2 φλιτζάνια ψιλή ζαχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλια
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ζεστή
2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα αμυγδάλου
Αμύγδαλα σε νιφάδες για περιτύλιξη.. προαιρετικά ή μπορείτε να το γλασαρετε με κεράσι ή αμύγδαλο ή να αφήσετε σκέτο…

Εκτέλεση

*Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ
*Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σχηματιστούν μυτερες κορυφές και μετά προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το άρωμα αμυγδάλου
*Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν
*Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας ή ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μείγμα, πλαθετε σε μπάλα και στη συνέχεια ρίξτε σε νιφάδες αμύγδαλα ή αφήστε το σκέτο…

Βουτήξτε το κουτάλι σας σε νερό, ώστε το μείγμα να κολλήσει στο κουτάλι…****
Τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Θερμοκρασία φούρνου 140c Ανεμιστήρας αερίου ….
Ψήνουμε μεχρι να ροδίσουν

Καλή Απόαλαυση

Μπορειτε να κανετε και σε μικρότερες δόσεις

Nikki Anan

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκάλι